Naturmorgon åter i P1!

Efter en kortare exkursion till P4 återvänder Naturmorgon till P1 lördagen den 25 augusti. Cecilia Bodström, ny kanalansvarig för P1, konstaterar att programmet gör sig bäst utan musik och välkomnar det tillbaka till talkanalen.

Från och med lördagen den 25 augusti sänds Naturmorgon  återigen i P1, nu med sändningstiderna kl 06:13-07:55. Lördagen den 18 augusti var det alltså sista gången programmet hördes i P4. Programmet blir också kortare än det hittills varit i P4, men det faktiska innehållet kommer att få ungefär samma utrymme som tidigare.

Under de månader programmet sänts i P4 har hundratals lyssnare hört av sig och de flesta har haft negativa synpunkter på att det spelas musik i Naturmorgon som sedan starten 1990 har varit ett utpräglat talprogram. Det är bl a dessa reaktioner som bidragit till den nya radioledningens beslut att flytta tillbaka programmet.

Naturmorgon har fått många nya naturintresserade lyssnare under tiden i P4, och vi i redaktionen hoppas förstås att ni allihop följer med oss till P1! Som vanligt kommer ni att höra programledarna Anders Börjeson och Lasse Willén och reportern Lisa Henkow. Lena Näslund slutar efter många år sin tjänst på Sveriges Radio, medan Jenny Berntson Djurvall är tillbaka från sin föräldraledighet. Frilansreporten Linda A P Larsson är en av de välkända röster som kommer att höras även fortsättningsvis, medan Sara Sällström är en av de nya.

Du som poddar måste, för att även i fortsättningen få Naturmorgon som mp3-fil rakt ner i din dator, göra en ny prenumeration. Här är den nya URL-adressen:

http://sverigesradio.se/podradio/xml/p1_naturmorgon.xml

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".