Anders och Jenny pyntade naturjulbordet

Naturmorgon den 22 december dukade upp ett julbord. Vi pyntade med reportage om hyacinter och citrusfrukter (signerade Lisa Henkow och Linda A P Larsson). Gäst i studion var Kerstin Park , som skrivit boken Fikon - en historisk växt att odla och njuta av. Thomas Öberg bjöd på tusentals sillar från nordnorska Tysfjorden och Staffan Forssell  hade besökt ett djursjukhus i Luxor, Egypten, som tar hand om åsnor. Dessutom pratade vi med astronomen Marie Rådbo, som berättade om vintersolståndet
  Programledare varr Anders Börjeson och Jenny Berntson Djurvall

Nästa vecka är Lena Björk fältreporter och skall bl.a. berätta om vintriga mossor på Österlen i Skåne. Thomas Öberg rapporterar från späckhuggarnas liv i norska Tysfjorden och så blir det ett reportage från en kryddig marknad i Thailand. Programledare lördagen den 29 december är Lasse Willén.

Det var Angelique som sjöng!
Många lyssnare har hört av sig och vill veta mer om den afrikanska version av O helga natt (Adams julsång) som vi traditionsenligt spelade i programmet. Artisten är den beninsk-franska sångerskan Angelique Kidjo. Sången kallas här Zan Vévédé och kommer från ett samlingsalbum med titeln World Christmas (METROBLU 1996).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".