Strandvallmo i Tjurpannans naturreservat. Foto: Jan Uddén.
Naturmorgon 2 februari 2008:

Fladdermöss i silvergruvan och strandvallmo i Tjurpannan

Lördagen den 2 februari steg vår fältreporter Joacim Lindwall 60 meter ner i Sala silvergruva för att bekanta sig med dem som bor där: fladdermöss! Joacim ledsagades av biologen och fladdermusspecialisten Sofia Gylje från Artdatabanken, och gruvguiderna  Katarina Almqvist och Joakim Nordlund.
 
Staffan Müller från Ornitologerna berättade om förra helgens vinterfågelräkning. Redan nu har man fått in över 7 000 rappporter från landets många fågelbordsinnehavare.
  Älgen och dess vandringar har inte ändrat sig så mycket genom årtusendena. Där gårdagens ångermanländska jägare smög omkring med spjut och pil och båge för 6 000 år sedan, hittar man i dag jakttorn och älgpass. Det berättade arkeologerna Bernt-Ove Wiklund och Maria Tjärnström.
  Dessutom besökte vi i ett blåsigt och regnigt väder naturreservatet Tjurpannan i Bohuslän - där vi med hjälp av biologen Jan Uddén hittade strandvallmo
  Trädkramare och särskilt den indiske miljöaktivisten Sunderlal Bahuguna handlade Lasse Willéns betraktelse om -  m a a att svenska trädkramare arrangerade ett seminarium 20 år efter den stora striden om motorvägen genom Bohuslän
  Programledare var Anders Börjeson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".