Naturmorgon den 21 juni - till Jans minne

Det blev under åren en tradition att Jan Danielson varje midsommar sände direkt från sina hemmamarker i östra Skåne.   Med anledning av Jans död återutsände vi i stället några av hans många minnesvärda insatser.
Jan medarbetade i Naturmorgon från allra första början 1990. Hans sätt att levandegöra naturen i radio blev en ledstjärna för oss andra, och han fick många bevis på uppskattning från lyssnarna. Vi sörjer honom, och har fått många deltagande brev och samtal. Tack!
Om sig själv skrev Jan så här på vår hemsida:
''När vi lekte indianer och cowboys i barndomen var jag alltid indian. Och det har jag på sätt och vis fortsatt med. Jag har en stark känsla av ''Den Store Andens'' närvaro i naturen, manifesterad i varje sten, varje grässtrå.
Vi människor är en del av en stor helhet, som vi bara ytligt och mekaniskt förstår. Detta är en utmaning att försöka levandegöra''.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".