Naturmorgon i lördags

Från ett Bohuslän i miniatyr.
Lördagen den 13 september var Jenny Berntson programledare. Linda AP Larsson var fältreporter och sände tillsammans med sina gäster, biolog Bertil Ström och marinbiolog Agneta Christensen, från Mariestads skärgård i Vänern. Geologen och botanisten Sara Eliasson visade oss Gotlands makalöst prunkande vägkantsrabatter. Peter Nilsson i Piteå rapporterade kontinuerligt om morgonens RM i tomtskådning. Kåseriet handlade om Anders Börjesons sommarminnen. Vi besökte också Sandurfälten på södra island tillsammans med geologen Karin Eriksson. Hon berättade bl.a. om det stora jökelloppet 1996. Vi repriserade ett inslag med Jan Danielsson som vandrade i Elias Fries marker på gränsen mellan Halland och Småland. Fries som för övrigt var en av våra första botanister. Lasse Willén berättade om vandringsgräshoppor. Gustav Aulén, ekolog, berättade om den nu utdöda Kjesarspetten.

Nästa vecka: Gränslandet mellan salt och sött Fältreporter Linda AP Larsson tar med sig två dykare och sänder från Ven. Har möts Skageracks salta vatten och Östersjöns bräckta. Det kommer också handla om ett djur som indirekt har gjort regalskeppet Wasa till vad det är idag. Vi rapporterar från Sveriges första florafestival som arrangeras av Naturhistoriska riksmuseet och Svenska Botaniska Föreningen. Där visas bl.a. Bo Mossbergs och Lennart Stenbergs 'Den nya nordiska floran'. Programledare är Anders Börjeson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".