Emma Darwins ingefärskaka

Darwinkaka (ur Dusha Bateson & Weslie Janeway: Mrs Charles Darwin´s Recipe Book, New York 2008). Receptet återfinns i "Darwin och vår herre - en festskrift" av Helle Klein och Stefan Edman (red).

Ingredienser

120 ml honung
110 g brunt socker
50 g smör
15 g mald ingefära
225 g mjöl

Smält de tre första ingredienserna i en kastrull. Blanda ingefära och mjöl i en skål. Gör en liten grop i mjölet och häll i den smälta blandningen. Rör ihop och knåda degen under några minuter. Lägg degen att vila under en duk 1-2 timmar. Kavla ut den till ca 5 mm tjocklek. Skär ut figurer och lägg den på en väl smord plåt. Grädda 12 minuter i 160 grader.

Lasse Willén tänker nästa gång ta något mindre mängd ingefära och grädda ytterligare ett par minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista