Clara Wallin

Är praktikant på Naturmorgon fram tills slutet av mars.

Naturen är det smartaste som finns. Ingen uppfinnare i världen skulle kunna komma på lika fiffiga lösningar som finns i miljön. Biologi trollband mig redan på gymnasiet. Jag blev alldeles lycklig under lektionerna då jag fick lära mig om de olika arternas fantastiska samspel och om växter och djur vars utseende och egenskaper har utvecklats till perfektion under evolutionens gång. Inget annat ämne väckte så stort intresse.

Naturen är även det vackraste som finns. För vilken konstnär kan konkurrera med en soluppgång vid havet, höstträd med knallröda blad, de första snödropparna på våren eller en bladlus i lupp?

Efter gymnasiet läste jag biologi på Lunds Universitet. Den ökade kunskapen jag fått om naturen har gjort det ännu roligare att vara ute i den. I väntan på varmare tider åker jag gärna skidor, badar kallbadhus eller tar en kvällspromenad i jättevarma kläder. På sommaren vill jag bada, åka båt, bestiga berg och plocka blåbär. Om jag inte är nära naturen gör jag loppisfynd, äter brunch, stickar och syr eller sänder radio på studentradion i Lund. Praktiken här på Naturmorgon är en del i min utbildning mot att bli vetenskapsjournalist.

Clara når du på tel 0470-72 60 84

E-post: clara.wallin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".