Naturmorgon i lördags

hade vinterståndare som tema. Fältreportern Lisa Henkow var och traskade i ottan tillsammans med naturpedagogen Anders Rapp och tittade på de sorgliga men intressanta resterna av sonmmarens blomsterprakt.

Lena Näslund hade tagit sig en liten promenad under lunchrasten och fått se massor av intressanta saker utmed en liten bäck i nyköpingstrakten: varfågel, skäggmes och kungsfiskare bl a!

Anders Börjeson tog en biltur i trakten av Fyledalen i Skåne och fick se mängder av olika rovfåglar - inklusive ett stort antal havsörnar.

 Vidare redogjorde Skogsindustriernas skogsdirektör Stefan Wirthén och Svea Skogs naturvårdschef Stefan Bleckert för sin syn på ökande konflikterna inom skogsbruket.

Naturmorgons alerta lyssnare var förstås också i farten. Från norra Bottenviken berättade Kurt Hägglund om ett fantastiskt möte med en knölval i Luleås skärgård -läs mer på http://www.batlivlulea.nu/

Och leg apotekaren Sture Greverius berättade om röllekan, som för inte så länge sedan såldes som medicin över disk i våra apotek.

Nästa vecka berättar vi bl a om Folke Rösiö, författaren som skrev en av alla tiders mest uppskattade fågelböcker. Vi hoppas också kunna förmedla vårglada hackspettar i direktsändning...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".