Djurungar - fram till sommaren 2010

Klicka vidare genom att trycka på "Läs mer" för att se äldre bilder på små djurungar.

Vi fick syn på en björnhona med tre ungar när vi var på väg hem från sommarstugan i Bryngelhögen den 6 juni. Det var en helt fantastisk upplevelse.

Vänliga hälsningar /Linda Eriksson

Skickar en bild på en liten fågel unge, misstänker att det är en rödhakeunge. Min son höll på att köra på den då den satt på vägen bland alla tallkottar. Efter den värsta chocken tycks den ha repat sig bra.

/Ulla Eriksson Nybro

Dom här fåglarna häckade i en blomampel som hängde på altan. Den bästa bilden fick jag av ungarna, nu undrar jag vad det är för sort?

Staffan Åström / Skellefteå

Hej, vill dela med mig av en härlig upplevelse härom morgonen i vårt bostadsområde i Gustavsberg. Jag stod och lagade mat när syrran ropade utanför huset att jag skulle komma ut med kameran.Trodde det var älgarna som var tillbaka men såg till min förtjusning en sångsvansfamilj komma spatserande. Min syrra och jag hjälpte till att få dem till vattnet (det finns ett staket vid toppen av berget som de ville gå på fel sida av. Väldigt fredliga fåglar.

/Vänliga hälsningar Ewa Thalin

Äntligen har rävungarna kommit fram, jag har väntat ända sedan förra våren på att få se dessa söta rävar igen. I ett av gryten jag känner till finns det fem ungar och även detta år är det en unge, som är betydligt mindre än de andra, det har varit likadant vid två tidigare tillfällen. Den lilla ungen har varje gång varit både oräddare och nyfiknare än de andra och i morse var den bara 2-3 m från mig, otroligt söt, vilket även de större syskonen är. Hur kan det vara sådan skillnad i storlek ?

Talgoxarna uppskattar rävarna också, de hämtar "rävull" i grythålan.

Hälsningar, Gert-Olof Nickel i Älta

I en av mina holkar av grå flugsnappartyp matar nu en rödhake sina ungar. Rödhaken häckar annars på marken.
Hälsningar från Wille Ängermark

Här är några koltrastungar vars föräldrar byggt bo i en kruka i min friggebod , inomhus och under tak...väl skyddat...
Med vänliga hälsningar Per Hedberg