1 av 5
En liten älgkalv. Foto: Elisabeth Krausz
2 av 5
En liten tornseglare under taknocken. Foto: Lars-Erik Palm
3 av 5
Små korsspindlar. Foto: Örjan Cornström
4 av 5
Knölsvanarna som nu har stora grå ungar. Foto: Annika Enberg, Örebro
5 av 5
Svalungar på Bornholm. Foto: Sven-Olov Andersson

Djurungar - Hösten 2010

Här följer bilder på djurungar som inkommit till Naturmorgon under hösten 2010. Klicka på "Läs mer" för att se fler bilder.

Hej! Skickar en bild på Svalungar och är tagen på Bornholm ovanför våran ingång där vi bodde.

Med vänliga hälsningar Sven-Olov Andersson

Under tegeltaket på vår gamla loge i Uppland brukar tornseglare bo. Omkring den 10 augusti i år hade de vuxna dragit bort, antagligen söderut. Den 12 augusti såg vi en unge som låg och tittade ut under en takpanna. Den syntes hela dagen, till och från, men nästa morgon var den borta, hade väl flugit ut och ensam dragit iväg efter de vuxna.

Hälsningar Lars-Erik Palm, Skogstibble

I månadsskiftet maj-juni fick korsspindeln, som bor under takutsprånget på vårt uthus, ungar. Dom var många och pilade fram och tillbaka över nätet. Kanske lite sent att skicka in bilderna, jag glömde, men nu gör jag det i alla fall.

Hälsningar Örjan Cornström, Nynäshamnsläge

Under torkan i juli kom älgko och kalv och drack ur vår damm. Samtidigt som räven! Vi schasade bort dem - men efter några minuter kom ytterligare en kalv, mycket mindre än den första. Det är den som dricker på bilden. Vi hade förstås inte hjärta att jaga bort den. Den gnällde ynkligt efter mamma, och under dagen hittade den tillbaka till familjen.

Hälsningar Elisabeth Krausz

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".