Naturmorgon lördagen den 29 maj

sände från en riktigt vild trädgård i Ulricehamn, där innehavaren, biologiläraren Inger Frändås, berättade varför hon tycker att välklippta gräsmattor är en styggelse. Naturmorgon rapporterade också från andra sidan av Östersjön, där mer eller mindre illegal skogsavverkning är ett stort bekymmer för naturvårdare - t ex de som slår vakt om den allt mer sällsynta svarta storken. Vi fick också höra den glada historien om en ovanligt tam gråtrut, och den sorgliga historien om redaktionens favoritkackerlacka Malte, som nu gått till hävderna. Programledare i lördags var Lasse Willén och fältreporter Lisa Henkow.

Lördagen den 5 juni är det Världsmiljödagen, vilket Naturmorgon kommer att uppmärksamma bl a genom att skärskåda vad globala klimatförändringar kan komma att betyda för fågellivet. Vi berättar också har naturvårdare i Vietnam försöker reparera skadorna efter den kemiska krigföringen för snart 30 år sedan. Oxch så är det faktiskt ollenborre-år i år! Programledare nästa veckan är Lena Näslund, och fältreporter Linda AP Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista