Lördagen 17 juli

I Studion i Växjö satt Jenny Berntson medan fältreporter Linda AP Larsson sände från ett soligt Uppland. Tillsammans med sin gäst, forskaren Lisette Lenoir från SLU guidade hon oss i myrornas värd.  

Vi gjorde ett besök i heta, salta Death Valley i USA som trots sina tuffa omständigheter har en rik fauna och flora. Bland annat växer där fler än 1000 växtarter, många helt unika. 

Jan Lagerlöf på SLU i Uppsala berättade att de marklevande smådjuren klarar regniga perioder ganska bra, men att den syrebrist som uppstår i markerna kan bli ett problem.  

Torsten Mörner på SVA förklarade att en parasit som angriper tarmarna kan vara förklaringen till att till synes fina ekorrar dör en hastig död. 

Och Pelle Zettersten hade träffat Mats Amundin, delfinforskare från Kolmården, som utvecklat en ny valskrämmare, för att förhindra att tumlare fastnar i fiskenät

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".