Naturfrågan 21 februari 2015

Ljudlig ledtråd naturfrågan 21 februari 2015
0:24 min

Den här veckan söker vi en gräsätare, som helst tillbringar dagarna i vatten - men trots det är en usel simmare. Den är en bjässe: kan bli fem meter lång och väga över 4 ton.

Den ser lite barnslig ut med sin enorma tänder, snäll och klumpig - men är både farlig och snabb.

Trots sitt namn är den närmare släkt med valarna än ljudet du hör i slutet på den ljudliga ledtråden ovan. Början däremot är så som djuret faktiskt låter.

Skicka ditt svar till naturmorgon@sverigesradio.se Du har chans att vinna en röd termos, en fin tygkasse eller ett klassiskt tygmärke. Lycka till!

Rätt svar på förra lördagens tävlingsfråga var droppstenar - stalaktiter och stalagmiter. Hör ett inslag om dem genom att klicka på länken nedan.

Veckans vinnare var Elisabet Lundqvist i Ljusdal, som vinner en termos, Birgitta och Nils Åberg i Mölndal, som får en tygkasse, och Marianne Frinndal i Lidingö, som vinner veckans tygmärke. Vinsterna kommer på posten. Grattis!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".