Bönsyrsan Empusa pennata finns i Spanien.
Bönsyrsan Empusa pennata finns i Spanien. Foto: Sofía Avellaneda Fagerlind
Lördag 25 november 2017

Märklig bönsyrsa och nu har tranorna kommit till Spanien

5:16 min

Vi fick ett mejl från Sofía Avellaneda Fagerlind som bor i en liten by 12 mil öster om Madrid. Om en märklig bönsyrsa och om att tranorna nu precis kommit dit. Vi ringde upp henne i direktsändningen 25 november.

Hon skriver: "Varenda lördag lyssnar jag på era spännande avsnitt. Jag jobbar i en naturskola, så jag älskar att vara ute i naturen. Idag, precis när jag sa adjö till barnen som hade tillbringat veckan med oss, så hittade en pojke en fascinerande insekt som heter Empusa pennata. De här varelserna finns I Spanien, Italien, Frankrike och norra Afrika. Själv var det första gången som jag såg den, så jag tyckte att ni också skulle få lära känna den.

Ville också gärna berätta att äntligen så har tranorna kommit hit till Spanien. De kom igår torsdag. Så bekymra er inte för vi tar väl hand om de ända tills de tycker att det är för varmt, och flyger tillbaka till Sverige."

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista