Långhalsar vid Hamburgsund, fotograferade av Naturmorgons lyssnare Lisbeth Johansson som skriver: "Måste bara säga att jag visste inte vad det var jag fotade men tog reda på det senare, har bott här på västkusten i hela mitt liv och har aldrig sett långhalsar förut!"
1 av 2
Långhalsar vid Hamburgsund, fotograferade av Naturmorgons lyssnare Lisbeth Johansson som skriver: "Måste bara säga att jag visste inte vad det var jag fotade men tog reda på det senare, har bott här på västkusten i hela mitt liv och har aldrig sett långhalsar förut!" Foto: Lisbeth Johansson
Marinbiolog Christin Appelqvist jobbar på Lovéncentret Tjärnö.
2 av 2
Marinbiolog Christin Appelqvist jobbar på Lovéncentret Tjärnö. Foto: Jenny Berntson Djurvall/SR
Strandfynd #4, lördag 27 januari 2018

Långhalsar, som havstulpaner på skaft

10 min

Långhals, eller gåsfot som den också kallas, kan beskrivas som en havstulpan på skaft. En del arter sitter fast på stenar medan andra liftar med drivved eller hajar.

Marinbiolog Christin Appelqvist berättar om ett lite ovanligt strandfynd. Reporter Jenny Berntson Djurvall.

Sugen på fler strandfyndsreportage? I vår podd Livet enligt Naturmorgon finns en hel serie Strandfynd. Du hittar dem här: http://t.sr.se/2yuBMaY

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista