Orangutang. Bild: Lasse Willén

Asien i centrum under SRs temavecka

Veckan 30 januari – 5 februari blickar P1 österut. I temaveckan Det asiatiska språnget tar P1:s alla redaktioner ur olika perspektiv upp utvecklingen i bl a Kina, Japan, Sydkorea och Indien. Den snabba ekonomiska förbättringen i dessa länder ger effekter också i den svenska vardagen. Hör mer om ekonomisk framgång, sociala spänningar, korruption, växande miljonstäder, asiatisk kultur och mat bland mycket annat i P1 den 30 januari – 5 februari.

I Naturmorgon den 4 februari blir det fokus på Asien mellan kl 07.00-08.00.
Yangtze är världens tredje största flod, som avvattnar en gigantisk del av Kina och påverkar enorma områden. Den avverkade skogen runt floden bidrar till de årliga översvämningarna. Hör också Vandana Shiva, indisk miljöaktivist, författare och forskare som har tagit strid med internationella bolag och den egna regeringen för miljön och för maten vi äter. Dessutom en intervju med ekologidocenten Bent Christensen från Umeås universitet, om skogsbruk och natur i Sydostasien. Per Ericson från Riksmuseet i Stockholm berättar om sin forskning i Vietnam.

Morgonens fältreporter Lisa Henkow befinner sig i Bergianska  trädgården i Stockholm. Programledare är Lena Näslund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".