Naturmorgon i lördags

Lördagen den 18 februari sände Lena Näslund och Jenny Berntson-Djurvall från Stöllet i norra Värmland. Klarälvdalens folkhögskola hade arrangerat ett rovdjurssymposium där och bland annat fick vi lära oss att spåra olika djur.

Vi fick också veta mer om Kanarieöarnas mycket speciella flora och så hade Naturmorgons Linda A. P. Larsson sett den nya franska naturfilmen Pingvinresan. Fågelinfluensan var ett annat aktuellt ämne - professorn och andforskaren Johan Elmberg från högskolan i Kristianstad gav senaste nytt.

Torbjörn Nutti från Jukkasjärvi berättade om sina renar - renen var f ö det rätta svaret på förra veckans tävlingsfråga.

Anders Börjeson kåserade om vinterns fasor!

Lördagen den 25 februari sänder vi från ett vintrigt Dalarna i sällskap med biologen Staffan Müller. Vi fortsätter också att bevaka den legala jakten på rovfåglar i Sverige. Programledare är Lasse Willén och fältreporter Maud Granberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".