Per Unckel ny landshövding i Stockholm

Moderaten Per Unckel väntas bli ny landshövding i Stockholm. Unckel har de senaste åren varit generalsekreterare vid Nordiska ministerrådet och väntas ta över efter den nuvarande landshövdingen Mats Hellström vid årsskiftet. Per Unckel säger själv att han har fått förfrågan för några dagar sen och att uppdraget känns spännande.

Per Unckel säger själv att han har fått förfrågan för några dagar sedan och att uppdraget känns spännande.

– Utan att jag riktigt förberett mig på det så tillhör ju landshövdingejobbet i Stockholm det som känns alldeles särskilt utmanande. Dels för att jag bor där, dels för att jag tror möjligen att de internationella erfarenheter som jag skaffat mig de här senaste åren kan vara till nytta för Stockholm.

På vilket sätt då?

– Vi är ju starkare tillsammans, det är den erfarenhet jag har gjort i mitt nuvarande arbete i Norden. Jag tror att de nordiska huvudstäderna genom att knyta sig samman har en unik möjlighet att utveckla hela vår region till något utomordentligt slagkraftigt och det är klart att där har Stockholm en helt unik roll att spela.

Vad är de stora frågorna för Stockholms som du ser det, som du ska jobba för?

– Jag ska be att få återkomma till detta när det kommer lite närmare, men det är klart att kan man göra någon insats för att bringa de eviga trafikfrågorna lite närmare en lösning, så är detta naturligtvis en helt central arbetsuppgift, säger Per Unckel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista