Nytt poliskontor välkomnas av boende i Bagarmossen

I dagarna öppnar det nya poliskontoret i Bagarmossen i södra Stockholm, ett av de 14 nya poliskontor i utsatta förortsområden som polisen i Stockholms län valt att satsa extra på.

I en liten lokal i Folkets Hus i Bagarmossens Centrum, har polisen just flyttat in.

Det var hösten 2005 som länspolisen i Stockholm beslutade att öppna 14 nya poliskontor i utsatta förortsområden. Fyra har redan startat; Rågsved, Fisksätra, Jordbro och Ronna i Södertälje och nu är det alltså dags för Bagarmossen. Ytterligare nio förortsområden i länet står på tur att inviga sina nya poliskontor.

Idén är hämtad från Londonpolisen och syftet är att arbeta mot ungdomsbrottlighet, och att öka tryggheten i utsatta områden. Den 7 november invigs poliskontoret i Bagarmossen officiellt, men det smygöppnade redan för några veckor sedan. Om ett år ska de 14 nya poliskontoren i länet utvärderas, slår de väl ut så kan det bli fler lokala poliskontor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".