Fortfarande 8 000 utan ström i länet

Cirka 8 000 elabonnenter i Stockholms län är vid 17-tiden fortfarande utan ström på grund av det hårda vädret. De områden som är värst drabbade finns i Norrtälje och längs med kusten.

Det är främst den hårda vinden som orsakat problemen.

– Vid denna årstiden är det fortfarande löv kvar på vissa träd och eftersom det inte finns någon tjäle faller träden lättare över ledningar när det blir hårda vindar och orsakar avbrott, säger Sofia Görling, informationsansvarig på Vattenfall.

Den hårda vinden och snöfallet har också orsakat problem i trafiken.

Runt 15 bilolyckor
Polisen uppger att de under onsdagsmorgonen och onsdagsförmiddagen fick in rapporter om cirka 15 bilolyckor, men att det lugnat ner sig på onsdagseftermiddagen.

Inom kollektivtrafiken har vissa bussar fått lägga om turer på grund av väglaget, till exempel i Sigtuna.

Lövhalkan har också lett till fortsatta problem med vagnbrist och förseningar i tunnelbanan, främst på röda linjen.

Inställda tåg
Vädret har också påverkat tågtrafiken och där lett till inställda tåg eller förseningar, det gäller avgångar mellan Stockholm och till exempel Göteborg, Karlstad och Gävle.

Under eftermiddagen rapporteras att tågtrafiken till och från Gävle börjat rulla igen.

En del av de strömlösa hushållen har också börjat få tillbaka strömmen under onsdagseftermiddagen, som mest var cirka 10 000 hushåll i länet utan ström.

Men för många hushåll väntas strömmen åter först på torsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".