Kaos i trafiken i Stockholms län

Det blev fullständigt kaos i både bil-, tåg och busstrafiken på onsdagskvällen till följd av det hårda vädret. Vid Stockholms central blev tusentals tågresenärer strandsatta efter ett omfattande växelfel, som hindrade tågen från att köra ut från Stockholms central.

Men SJ och SL uppgav under morgonen att trafiken under  torsdagsmorgonen var igång igen om än med förseningar.

All busstrafik i länet ställdes in på onsdagskvällen och i trafiken rapporterades sammanlagt 136 trafikolyckor. Vid 22 olyckor var det fråga om personskador men ingen ska ha fått några allvarligare skador, enligt polisen. 136 trafikolyckor kan jämföras med dygnet innan då sammanlagt 39 olyckor rapporterades.

Under onsdagen var som mest 10 000 elkunder i länet utan ström i det hårda vädret. Många hade under torsdagsmorgonen fått tillbaka strömmen men fortfarande var mellan 1000 och 2000 elkunder utan ström, enligt Vattenfall.

Det rapporteras fortfarande om svårigheter i trafiken under torsdagsmorgonen med halt väglag. Busstrafiken inom SL har under morgonen kommit igång, men många avgångar är inställda och på vissa stället har bussarna svårt att ta sig fram på grund av alla de bilar som folk igår lämnade efter sig vid vägkanten, det säger Björn Dalborg, SL, presstjänst.

Flygtrafiken drabbades också av stora förseningar på onsdagskvällen. Det var problem med avvisningen av flygplan och transporter till och från Arlanda. Många passagerare kom för sent till flygplatsen på grund av de övriga trafikproblemen i länet, men nu på morgonen är flygtrafiken igång igen som normalt, säger Niclas Härenstam vid Luftfartsverkets presstjänst till Radio Stockholm. Många resenärer har på grund av gårdagens trafikproblem övernattat vid Arlanda.

När det gäller strömavbrott så var som mest 10 000 elkunder i länet utan ström i det hårda vädret. Nu på morgonen har många fått tillbaka strömmen men fortfarande är mellan 1000 och 2000 elkunder utan ström, enligt Vattenfall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".