Resenärer på Stockholms centralstation.

Fortsatta problem för tågtrafiken

Trafiksituationen i Stockholms län fortsätter vara besvärlig på grund av det hala väglaget. Också den spårbundna trafiken har fortsatta problem. Först på fredagen räknar SJ med att tågtrafiken ska flyta som normalt igen.

SL dras också med fortsatta problem. För pendeltågstrafiken är det fortfarande vissa förseningar.

Bussarna och övrig kollektivtrafik går i stort sett som normalt, förutom vissa sträckor som bussarna inte kan köra på grund av halkan.

Resan till Berlin hotad
För Seta Ståhlberg och hennes son Ludvig ser det ut som att resan till Berlin blir inställd. Flera timmars väntan på Centralstationen i Stockholm gör att de troligen missar anslutningståget.

– Det började med att vi sprang till tunnelbanan eftersom det inte fanns några taxibilar i hela stan. När vi kom till Centralstationen väntade vi på plattformen. Inte förrän tre minuter innan sa de att tåget var försenat. Sedan har det varit tre och en halv timme försenat, säger Seta Ståhlberg.

Hur känns det nu?

– Jag känner mig väldigt uttråkad, trött, kall och väldigt trist, säger Ludvig Ståhlberg.

Hur känner du?

– Jag är arg på SJ, säger Seta Ståhlberg.

Omfattande växelfel
Det var på grund av ett omfattande växelfel som tusentals tågresenärer på onsdagskvällen blev strandsatta på Centralstationen i Stockholm.

Problemen för tågtrafiken har fortsatt under torsdagsmorgonen, med försenade och inställda avgångar, bland annat till Malmö.

Förseningar hela dagen
SJ räknar med att det kommer fortsätt vara förseningar under hela torsdagen.

– Det blir ju ofta sådana här eftersläpningar efter en lång natt med frusna växlar och snö på banan. Men sakta men säkert blir det bättre, säger Mark Vadasz, presschef på SJ.

När räknar du med att allting fungerar som normalt igen?

– Om vädergudarna är med oss så är det säkert med lite tur avklarat till imorgon, säger han.

Så imorgon bitti ska det inte vara några problem att åka med tåg?

– Vi hoppas det, säger Mark Vadasz, presschef på SJ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".