Filippa Reinfeldt nytt landstingsråd

Den nya majoriteten i landstinget kommer att utöka antalet landstingsråd till åtta, ett mer än den tidigare röd-gröna ledningen. Enligt uppgift kommer Filippa Reinfeldt att nomineras till nytt sjukvårdslandstingsråd.

Filippa Reinfeldt, som är gift med statsministern Fredrik Reinfeldt, är ledamot i landstingsfullmäktige, landstingsstyrelsen och i landstingsstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott.

Flest landstingsrådsposter till moderaterna
Moderaterna kommer att ta hand om fyra av majoritetens åtta landstingsrådsposter, folkpartiet får två och kristdemokraterna och centern ett landstingsråd vardera i den nya landstingsledningen.

Folkpartiets Maria Wallhager som av de flesta väntats få ta hand om trafikfrågorna har nominerats till biträdande finanslandstingsråd.

Wennerholm nytt trafiklandstingsråd
Nytt trafiklandstingsråd blir istället moderaten Christer G Wennerholm, partikollegan Lars Joakim Lundquist blir biträdande sjukvårdslandstingsråd, medan kristdemokraten Stig Nyman kommer bli biträdande finanslandstingsråd med inriktning på forskning och på nya Karolinska sjukhuset.

Nytt finanslandstingsråd efter Ingela Nylund Watz föreslås bli moderaten Chris Heister.

Kulturfrågorna hamnar hos Birgitta Rydberg
Folkpartiets Birgitta Rydberg blir sjukvårdslandstingsråd - med bland annat kulturfrågorna på sitt bord.

Sista och åttonde landstingrådsposten går till centerpartiet som nu kommer in i landstinget för första gången på fyra år. Det blir 34-årige Gustav Andersson som blir landstingsråd med ansvar för tandvård, miljö och skärgård.

Oppositionen får fem oppositionsråd, socialdemokraterna tre och miljlöpartiet och vänsterpartiet en vardera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".