Volvo Aero lägger ner i Bromma

Verkstadsföretaget Volvo Aero planerar att lägga ner sin verksamhet i Bromma i västra Stockholm. Drygt 450 anställda riskerar att bli av med jobben. Volvo Aero reparerar delar till flygmotorer.

– Den här anläggningen har gått med stora, stora förluster i många, många år. Vi har sett på olika möjligheter att vända den här trenden, men ett antal olika försök har varit förgäves. Till slut när vi ser att det blir förlust även det här året och när vi ser att 2007 och 2008 och framåt kommer förlusterna fortsätta, då finns det till slut inget annat alternativ än att lägga ner, säger Fredrik Fryklund, informationschef på Volvo Aero.

Hur många berörs av nedläggningen i Bromma?

– Det är totalt 456 personer.

Vad kommer att hända med dem som nu eventuellt kan komma att sägas upp, finns det någon möjlighet att få jobb i andra delar av organisationen?

– Nu vidtar MBL-förhandligar och annat, men på sikt är givetvis en förhoppning att en del av de anställda ska få jobb som blir lediga i övriga delar av Volvo. Men det är ingenting som jag vill gå ut och lova utan det är en möjlighet som vi pekar på, säger Fredrik Fryklund, informationschef på Volvo Aero.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".