Personaloro efter Volvonedläggning

Verkstadsföretaget Volvo Aero hoppas kunna erbjuda de anställda som förlorar sina jobb vid nedläggningen i Bromma nya jobb på andra enheter inom Volvo. Drygt 450 anställda riskerar att förlora jobbet.

– Man har väl känt att det har varit någonting på gång, för att det har varit lite tryckt stämning och sådär, säger Bo Nilsson, som sitter i den lokala styrelsen för fackklubben Sif.

Det var på tisdageftermiddagen som de 456 anställda på Volvo Aero i Bromma fick beskedet om att verksamheten under nästa år kommer att avvecklas och sen helt läggas ner vid årsskiftet 2007-2008.

I Bromma repareras motoror till civila flyg och enligt Fredrik Fryklund, som är informationschef på Volvo Aero, så har anläggningen gått med stora förluster i många år, och därför ser man ingen annan möjlighet än att lägga ner verksamheten.

En förhoppning från Volvo Aeros sida är att en del av de anställda ska kunna få jobb som blir lediga inom andra enheter i Volvo, men för Bo Nilsson, som jobbar på Volvo Aero i snart 20 år är framtiden är så länge oviss.

– Ja, man har ju inte riktigt hunnit känna efter va, utan det kommer ju mer och mer smygande på en att man kanske snart blir utan jobb, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".