Glädje i Bromma efter BP:s avancemang

Dagen efter Brommapojkarnas avancemang till fotbollsallsvenskan var det på måndagen många glada miner i västra Stockholm, där BP hör hemma. På Brommapojkarnas kansli fick man ta emot mängder av gratulationer.

– Mycket bra tycker jag, jag är stolt, säger Yassin Belalia.

– Fantastiskt roligt, verkligen kul. Jag är gammal Brommabo så man har lite extra känsla för de där killarna, de är ju helduktiga, det är hemskt roligt, säger Lajla Åhnstrand.

Många ville gratulera
I Västra Stockholm var det glada miner på måndagen när Brommapojkarna kom på tal. Klubben med 240 lag i olika åldrar får nu för första gången även ett lag i allsvenskan. På Brommapojkarnas kansli fick Thomas Hasselgren ta emot mängder av gratulationer på telefon, e-mail och i klubbens gästbok på nätet.

– Då har vi en som skriver, stort grattis, det var riktigt starkt gjort, hoppas det inte blir något ettårigt bara, säger Thomas Hasselgren.

– Vi kan plocka någon mer; fantastiskt bra jobbat gubbar, jag är verkligen stolt över att vara BP-fan. Jag satt med min Jägermeister och grät framför tv:n när jag fick beskedet om att allsvenskan var klart. Brommapojkarna i mitt hjärta, fattar ni det, Jonatan från Skåne.

Arenan måste förbättras
Brommapojkarna kan nu blicka framåt mot allsvenskan och derbyn mot Aik, Hammarby och Djurgården. Men först måste både arenan Grimsta IP och spelartruppen förbättras, menar tränaren Claes Eriksson. Men klubben kommer inte att släppa sin idé med att satsa på de egna ungdomarna.

– Den släpper vi aldrig, säger Claes Eriksson.

Hur långt tror du att den idén kan räcka, kan det räcka till en mittenplats i allsvenskan till och med?

– Ja, det är ju svårt att säga, men varför inte? Vi kommer i alla fall göra allt vad vi kan för att fortsätta spela allsvensk fotboll också 2008 och framåt, säger Claes Eriksson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".