Planerna på sjöbussar stoppas

Det blir inga sjöbussar i trafik på Stockholms vatten. Den tidigare röd-gröna majoriteten i Stockholm hade beslutat att köpa in fyra biogasdrivna båtar som skulle gå i trafik mellan bland annat Nacka Strand och Hammarby Sjöstad in till centrala Stockholm. Men nu stoppas upphandlingen av den nya borgerliga majoriteten i Stadshuset.

– Jag tycker att det är jättetråkigt att man lägger ner ett så här bra projekt. Här har man chansen att testa och utöka kollektivtrafiken på vattnet, nåt som är önskvärt i Stockholm och samtidigt testa nya bränslen till sjöss, biogas, säger miljöpartiets gruppledare i Stockholm s stad, Emilia Hagberg

Vill inte driva biogasbåttrafik
Tanken var att landstinget skulle ansvara för trafiken av biogasbåtarna så att man skulle kunna åka med SL-kortet, men enligt moderaterna i stadshuset är inte den nya borgerliga landstingsmajoriteten inte intresserade av att driva biogasbåttrafiken.

Därför har nu det moderata miljö- och fastighetsborgarrådet Ulla Hamilton beslutat stoppa den pågående upphandlingen.

Varken Ulla Hamilton eller det moderata trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm vill kommentera beslutet.

Pengarna ska gå till upprustning av gator
Men så mycket står i vart fall klart att det inte blir några sjöbussar nu när man avstår från att köpa in biogasdrivna färjor.

Pengarna ska istället användas till att rusta upp gator och vägbanor i Stockholm så att det blir enklare att ta sig fram i Stockholm med buss eller bil.