Fängelse för sexuellt ofredande i Farsta

En 31-årig dömdes på fredagen till två och ett halvt års fängelse för bland annat sexuellt ofredande av en elvaårig flicka i Farsta i södra Stockholm.

Den 31-årige mannen var bekant med den elvaåriga flickan och hennes familj. Sent en natt i början av september tog sig mannen in i familjens lägenhet i Farsta. Han gick direkt in i det rum det flickan låg och sov, lade sig bredvid henne och började göra sexuella närmanden.

När familjens barnvakt försökte stoppa honom blev han våldsam och misshandlade henne svårt. Senare samma natt kom mamman hem tillsammans med en väninna. När de försökte hindra honom från att fly misshandlades även de.

Under flera dagar letade sedan polisen efter mannen och efter sex dagar hittades han. Mannen har tidigare nekat till brott, men under fredagen dömdes han alltså av Stockholms tingsrätt, men inte för försök till våldtäkt - som han stod åtalad för - utan för sexuellt ofredande.

Han dömdes också för bland annat grov misshandel och olaga tvång. Straffet blev två och ett halv års fängelse och den 31-årige mannen ska dessutom betala skadestånd till flera personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".