Branden i Södertälje släckt

Branden i en klädbutik i centrala Södertälje kunde till slut släckas vid åttatiden på torsdagkvällen. Släckningsarbetet pågick i ett och ett halvt dygn. Orsaken till branden är ännu inte känd och det går inte att säga vad skadorna värderas till då huset och lokalerna ännu inte undersökts. Bland annat ska betongprover tas i byggnadens konstruktion. 

Under natten har brandmän bevakat de brandhärjade lokalerna med värmekamera, för att se var det finns glödbränder i askan, som kan flamma upp.

Tekniker från polisen började arbeta på brandplatsen redan under kvällen. En förundersökning om mordbrand har inletts, vilket alltid sker när brandorsaken är okänd. Under fredagen väntas polisutredningen inledas men det är först under måndagen som polisen op allvar börjar undersöka vad som kan ha orsakat branden.

Delar av byggnanden var under fredagen fortfarande avspärrad. Därför har försäkringsbolagen ännu inte kunnat göra någon uppskattning av vad skadorna värderas till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".