Köerna till teoriprov för körkort ska kortas

Från och måndagen kan man ordna alla sina körkortsärenden mitt i Stockholm. Tidigare har det bara funnits möjlighet att skriva teoriprov på fyra olika platser utanför stan, i Sollentuna, Järfälla, Solna och i Farsta. Förhoppningen är att det nu ska gå snabbare att få en tid för teoriprov.

I Stockholms län är det ungefär 75000 personer som skriver teoriprovet för att få körkort varje år. Tidigare har det bara funnits fyra kontor i utkanterna av stan och de finns kvar men främst för att sköta uppkörningarna.

Nu kan man skriva teoriprovet mitt i Stockholm, i Vägverkets nya lokaler på Klarabergsviadukten alldeles ovanför tågspåren vid centralen. En fördel med att kontoret ligger där är enligt Vägverket att det är väldigt lätt att ta sig till med kollektivtrafiken.

Dessutom kan man ta fotografier om man behöver förnya sitt körkort och ställa frågor om allt som har med körkort att göra till de 20 personer som jobbar där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".