Brister i säkerheten vid skolkjutsar

Det slarvas ordentligt med reglerna kring skolskjutsar för barn med funktionshinder. Vid polisens senaste trafikkontroll häromdan utanför fem skolor i länet upptäcktes flera allvarliga missförhållanden - bland annat en skolskjuts som var belagd med körförbud, dörrar som inte var låsta, slarv med skyltningen och brott mot reglerna att för bok över arbetstiden - vilket innebär brott mot vilotidsförordningen.

Samuel Sköldö vid trafikpolisen säger till Radio Stockholm att han blir bekymrad över den fara dessa utsatta och intet ont anande barnen utsätts för genom taxibolagens slarv med skolskjutsarna.

Det var häromdagen som trafikpolisen utförde rutinkontroll av skolskjutsar vid Rösjöskolan i Sollentuna, Råsundaskolan i Solna, Centralskolan i Märsta, Swedenskolan i Bergshamra och Lindöparkens skola i Enskede Gård, skolor som samtliga har elever med funktionshinder och särskilda behov.

Resultatet blev alltså en lång lista rena lagbrott, slarv och allmänt oskickligt beteende av chaufförerna.

Vid tidigare kontroller har till och med förare ertappats köra rattfulla, det skedde dock inte den här gången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".