Kortfilmsprojekt på Zita läggs ner

Under tisdagen visas kortfilmer för sista gången vid biografen Zita i Stockholm under rubriken Kort och gratis. Orsaken till att projektet avslutas är att det saknas ekonomiskt stöd för visning av kortfilmer.

– Problemet är att det går in en massa pengar till filmproduktion men det saknas stöd för visning av kortfilmer, vilket gör att vi jobbat helt ideellt och nu orkar vi inte längre, säger biografföreståndaren Wanda Bendjelloul till Radio Stockholm.

Under nio år har kortfilmer visats vid Zita helt gratis, men det bär sig inte längre ekonomiskt med själva filmvisningarna och det skulle behövas minst en tjänst för att kunna fortsätta med projektet, bland för att hinna gå igenom alla filmer som kommer in och för att sköta administration och visningar, säger Wanda Bendjelloul. Men biografen Zita kommer att vara kvar och även i fortsättningen visa olika typer av film. Det är alltså bara det här projektet som läggs ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".