Fyra dömda för grov misshandel

Fyra personer dömdes på tisdagen efter en grov misshandel i Sollentuna förra året. Flera personer dömdes till fängelse för grov misshandel. En person var nära att mista livet vid själva händelsen.

Det var i början av november som två män attackerades och misshandlades svårt av ett gäng ungdomar vid busstorget i Sollentuna.

De blev bland annat sparkade och slagna i huvudet och för en av männen var tillståndet livshotande när han kom in till sjukhus.

Enligt domen ska en de inblandade ha bett att få låna en mobiltelefon. Det ledde till bråk och senare blev de två männen förföljda av sammanlagt tio till femton personer, som delade upp sig i två grupper.

En av angriparna hade också ett skärp lindat runt handen som han använde som en slags piska.

Enligt domen står det klart att tre män var delaktiga i grov misshandel. De döms till fängelse i mellan två och ett halvt och tre år. En fjärde person dömdes till ungdomstjänst för skyddande av brottsling och för en femte ogillades åtalet.

Sollentuna tingsrätt skriver i domen att misshandeln har varit sällsynt rå och hänsynslös. Gärningmännen har visat att de varit helt likgilitiga för vilka skador som vållats.

Tre av de inblandade i det här målet också ska betala skadestånd till de angripna männen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista