Ny stadsdel planeras vid Solvalla

På fredagen presenterades planerna för en ny stadsdel i västra Stockholm. Den kommer att heta Annedal och ligga vid Solvalla. Det kommer bli 1850 bostäder, en nybyggd skola och flertal förskolor i den nya stadsdelen.

– Det kommer att bli ett variationsrikt område, men som framför allt har fokus på barnfamiljer, säger det moderata finansborgarrådet i Stockholm, Kristina Axén Olin.

Området i Bromma kommer att innehålla både hyres- och bostadsrätter. Tanken är att det ska vara tilltalande för barnfamiljer och det planeras för skolor och fritidsaktiviteter.

Bällstaån som flyter genom området kommer att bräddas och det blir en strandpromenda längs ån.

Även om delar av området är gammal industrimark så misstänks inte allt för omfattande föroreningar.

– Man tror inte att det är några markföroreningar, utan de undersökningar man har gjort visar att det i princip inte är några andra problem än vad det alltid är när man ska bygga hus.

Det ser lite inklämt ut mellan vägar och järnvägar. Hur kommer bullermiljön att bli?

– Jag tror att den kommer att bli bättre, eftersom det är en av de saker man har tänkt på när man har ritat området och projekterat de här husen, att man bygger med bullerskydd, säger Kristina Axén Olin. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista