Fler ska få ja på bygglov i Stockholm

Moderata stadsbyggnadsborgarrådet Mikael Söderlund säger att han har en betydligt liberalare inställning till bygglov och uppmanar de som vill få tidigare avslag omprövade att skivka in ansökningarna på nytt.

Moderatpolitikerna och EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark har fått bygglov för en altan utanför sin takvåning på Östermalm - trots att tjänstemännen sa nej för ett år sedan.

Socialdemokratiska oppositionspolitiker tycker det är anmärkningsvärt, men moderata stadsbyggnadsborgarrådet Mikael Söderlund utlovar att det handlar om en ny policy, skriver Svenska Dagbladet.

Han säger att han står för en betydligt liberalare linje i de här frågorna än socialdemokraterna och säger att de som vill ha sina avslagna bygglov omprövade är välkomna att skicka in dem på nytt.

Byggnadsnämndes vice ordförande socialdemokraten Teres Lindberg, säger enligt tidningen att praxisförändringen kan få stora förändringar för Stockholms stadsbild.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista