Inga tak längs Nynäsbanan

Pendeltågsstationerna längs Nynäsbanan ska förbättras. Bland annat ska man installera informationsskärmar, och bygga fler vindskydd och sittbänkar åt resenärerna. Men det blir inte några tak över stationerna, och alla ingångar blir inte handikappanpassade, något som orsakar besvikelse.

– Vi måste ha samma standard som andra i regionen, och jag hoppas att SL:s styrelse tittar på det här. Vi har haft löften från politikerna om att Nynäsbanan ska få en modern standard, säger en besviken Ilja Batljan, socialdemokratiskt kommunalråd i Nynäshamn.

Vid stationen i Ösmo ska det byggas en ny bro för biltrafik, och en hiss därifrån ner till perrongen. Men det blir ingen rulltrappa och inte heller något tak för resenärerna.

Ola Pagard bor i Ösmo och pendlar varje dag. Han behöver inget tak, bara tågen går som de ska.

Ilja Batljan är också upprörd över att inte alla ingångar till  stationerna inte kommer att bli handikappanpassade - det blir bara en ingång på varje station.

Han är visserligen glad över att stationerna får informationstavlor och sittplatser, men det är det minsta man kan begära, säger han.

– Det är en förbättring, men samtidigt är de här sakerna självklarheter i vilket civiliserat samhälle som helst. Det är bara att åka norr om Slussen. Det känns tungt att en gång till bli utsatt, när man gör förbättringar gör man det med vänsterhanden en gång till. Det är bara att hoppas att det inte är med avsikt från SL:s sida. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista