Rimbo brand

Det brinner fortfarande i dom lokstallar som igår eftermiddag fattade eld i Rimbo i Norrtälje kommun. Branden kan vara anlagd, säger stationsbefälet Anna Sjölund vid Norrtäljepolisen.
Det var ungefär halva lokstallsbyggnaden på 20 gånger 30 meter som eldhärjades, och även en påbyggd kontorsdel drabbades. Kommunen hade bland annat reservkraftsaggregat värda cirka fyra miljoner kronor i ett förråd där, men dom kunde forslas ut. Som mest var cirka 35 brandmän på plats, från flera brandstationer. Tidvis har röken legat över samhället, men nu har vinden vänt. Det är i stallarnas innertak som det fortfarande brinner, och stabsbefälet vid räddningscentral norr, Torbjörn Strandberg, säger att det är svårt att komma åt, men att branden är under kontroll. Eftersläckningsarbetet kommer att pågå hela förmiddagen. Byggnaden har varit ett tillhåll för ungdomar i Rimbo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".