Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Budgeten: Dyrare tv men billigare museer

Polisen kommer att stärkas med 170 miljoner kronor per år de närmaste fyra åren. Det framkom bland annat när budgetpropositionen presenterades idag.
Det ökade anslaget ska användas till att utbilda fler poliser som ska arbeta i människors närhet- målet är att klara upp fler brott och korta tiden mellan brottsanmälan och dom. Bland innehållet i budgeten märks också att domstolsverket ska göra en översyn av Stockholms tingrsätts organisation och om organisationen bör förändras. Tv-avgiften höjs från nästa år med 72 kronor till totalt 1 812 kronor per år. I budgeten finns också ökade anslag till Vidarkliniken i Järna - varje år fram till 2004 får kliniken 3 miljoner kronor. Dansens hus får ökade anslag med en halv miljon kronor från 2003 och ytterligare en miljon 1 miljon från 2004. Av propositionen framgår också att Nobelmuseet i Stockholm permanentas och att naturhistoriska Riksmuseet får ökade anslag - bland annat ska en global databas bygas upp med uppgifter om världens fiskarter och fiskresurser. Tidigare beslutade satsningar på nya spår genom centrala Stockholm ligger fast för perioden 2004-2015.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".