Schacksvindel har lett till avgångskrav

Styrelsen för Stockholms Schackförbund kommer vid en extrainkallad kongress på söndag att kräva att ordföranden för Svenska Schackförbundet, Ingvar Carlsson, avgår.

Orsaken är att han, enligt Stockholmsdistriktets ordförande, Sven-Gunnar Samuelsson, tidigt kände till - och borde ha agerat med anledning av den ekonomiska skandal som just nu skakar Schackförbundet.

Som Radio Stockholm kunde rapportera om tidigare i veckan, är en tidigare ledargestalt misstänkt för att ha svindlat Schackförbundet på hundratusentals kronor. Bland annat ska han ha bott i ett halvår privat på ett lyxhotell i Göteborg, och sedan låtit Schackförbundet stå för räkningen.

Stockholms Schackförbund är landets största lokaldistrikt med 8000 medlemmar. Ordföranden Sven-Gunnar Samuelsson säger till Radio Stockholm att han räknar med att fler lokaldistrikt i landet ska stödja kravet på att Ingvar Carlsson ska avgå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".