Landstingets styre kan fastställas i helgen

Förhandlingar om ny majoritet i Landstinget närmar sig sitt slutskede och det verkar som om socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet kan komma överens under helgen.
I förhandlingarna om ny majoritet i Stockholms läns landsting finns nu ett långt gånget förslag som förankras i de olika partigrupperna. Radio Stockholm erfar även att socialdemokrater och vänsterpartiet i stort sett är överens om innehållet och att det hänger på miljöpartiet som tar slutlig ställning till innehållet på söndag då partiets Landstingsstämma träffas. Den tänkta överenskommelsen innebär att det under kommande mandatperiod blir sju landstingsråd, där socialdemokraterna får fem poster och miljö- och vänsterparti varsitt landstingsråd. Det innebär även med stor sannolikhet att det kommer att bli fyra oppositionsråd, där en trolig fördelning är två moderata och varsitt för kristdemokrater och folkparti. Den slutliga överenskommelsen ser för närvarande ut att presenteras i början av nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".