Förbud mot kamphundar i Stockholm

Svenska bostäder med 43 000 kommunala lägenheter i Stockholm inför ett förbud mot kamphundar. Bostadsbolaget utgår från en definition i djurskyddsförordningen som inte pekar ut någon särskild hundras utan där flera kriterier nämns för att kunna kallas kamphund.

Det handlar till exempel om hundar med extremt stor kamplust, hundar som är lättretade och biter eller har en benägenhet att rikta sitt kampintresse mot människor eller andra hundar, det säger Patrik Emanuelsson, affärsutvecklingschef på Svenska bostäder, till Radio Stockholm.

Både privata och kommunala bolag lägger nu in villkoren i hyreskontraktet där hyresgästen förbinder sig att inte ha sådana här hundar.

Svenska bostäder införde sitt förbud redan i september 2006. Även Nynäshamnsbostäder tillhör dem som nu sagt nej till kamphundar.

– Det är upp till den enskilde hyresgästen att avgöra om man har en kamphund, bolaget kommer inte ägna sig åt att söka upp enskilda hundar eller hundägare, säger Patrik Emanuelsson till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista