AIK-pojkar åtalas för våldtäkt

Fyra 15-åriga pojkar som spelar i AIK Fotboll:s pojklag anhölls igår misstänkta för våldtäkt, olaga hot och övergrepp i rättssak.
Under ett fotbollsläger i somras ska dom fyra anhållna ha utsatt tre 14-åriga pojkar för sexuella övergrepp. Dom olaga hoten och övergreppen i rättsak ska enligt Kammaråklagare Erika Fjällhed bestått i att dom anhållna pojkarna efter övergreppen ska ha hotat dom utsatta med stryk om dom berättade för någon vad som har hänt. Dom anhållna pojkarna har berättat att det som skedde var en del i en inskolningsrit, i samband med att dom yngre spelarna flyttas upp i ett äldre lag, Per-Olof Lewert som företräder en av dom anhållna 15-åringarna säger till Radio Stockholm att det har förekommit sexuella inslag i inskolningsriten. Kammaråklagare Erika Fjällhed tror inte att pojkarna har insett hur allvarligt polis och åklagare ser på saken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".