Polisen larmad tidigare om väska i Alby

Den kropp som hittades svårt sargad i Alby i går kan ha legat där sedan valborg. Då gjordes en anmälan av en privatperson som hittat ett föremål i skogpartiet.

– Polisen har fått uppgifter under Valborg om att det skulle kunna finnas något mystiskt föremål i det här området, men vad jag förstår har vi inte haft så exakta uppgifter, så vi hittade inte rätt plats, säger Mats Nylén, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

Men på onsdagen fick polisen nya uppgifter om en mystisk väska i skogsområdet. I väskan fanns en död människa, men polisen säger att kroppen inte var styckad.

Den första analysen visar att offret är en man mellan 20-40 år, men kroppen var svårt skadad och polisen vet ännu inte vem offret var.

Kroppen ska nu obduceras för att få reda på dödsorsak och mannens identitet. Bland annat går polisen igenom anmälningar om personer som är saknade.

En tipstelefon har öppnats och hittills har ett 10-tal personer ringt in tips.

Polisen jobbar med flera teorier, bland annat att det kan handla om en uppgörelse i den kriminella världen.

– Det är klart att om man stoppar ner en död kropp i en väska är det ett mer avancerat sätt att mörda människor, och det händer att kriminella hamnar i dispyt med varandra, så det är förstås en arbetshypotes vi har, säger Mats Nylén.