Järva motorklubb kan få vara kvar

Det finns nu ett färdigt förslag till hur Järva motorklubb ska kunna fortsätta på banan i Hansta. Motocrossverksamheten har varit hotad under lång tid då anläggningen ligger i ett naturreservat.

– Vi håller på att se till att motocrossen åter kan börja köra på Järvafältet, säger Madeleine Sjöstedt, folkpartistiskt idrottsborgarråd i Stockholm.

Verksamheten har tidigare stoppats då banan ligger i ett naturreservat. Vad har förändrats?

– Kommunen bestämmer vad reservatet ska kunna användas till, och vi kommer att skriva in att man ska kunna åka motocross i reservatet, tills man har hittat något annat ställe att åka på.

Majoriteten i Stockholms stadshus kommer enligt förslaget att träffa en överenskommelse med motorklubben, där banan blir kvar till och med år 2022.

När avtalet är klart kan Järva MK återuppta både tränings-och tävlingverksamhet på banan.

Det finns dock en opinion mot motrocrossbanan på Järvafältet. Men Madeleine Sjöstedt tror att det kommande avtalet håller för överklaganden.

– Det borde vara hållbart, eftersom kommunen själv sätter upp vad man ska använda reservatet till, och jag hoppas att stockholmarna tycker att vi ska vara en levande stad med många olika verksamheter, och det är därför vi vill genomföra det här.

Henry Romlin, vice ordförande i Järva MK, ser positivt på förslaget. Han säger att klubben nu får en möjlighet att utveckla ungdomsverksamheten och ha tävlingar på banan.