Straffet står fast för kvinna som ströp spädbarn

Det blir ingen ny rättegång för den kvinna i Gustavsberg i Värmdö kommun som dömts till tre års fängelse för dråp på sina två spädbarn. Chefsåklagare Eva Finné beslutade idag att inte driva målet vidare till hovrätten.
Domen om tre års fängelse står alltså fast för kvinnan som ströp två av sina spädbarn och la dem i frysen. Inte heller den 31-åriga kvinnan själv överklagar tingsrättens dom. Enligt kvinnans advokat Bengt Söderström vill hon lägga det som hänt bakom sig och orkar inte gå igenom ytterligare en rättegång. Kvinnan kommer nu att avtjäna sitt straff på en anstalt i Norrland. Enligt advokat Söderström kommer psykologer att finnas till hands för henne. Om drygt ett och ett halvt år har hon avtjänat två tredjedelar av straffet och släpps då enligt praxis fri. Enligt Söderström finns också en öppning för att hon kommer att avtjäna sista delen av straffet på familjehem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".