Motstridiga uppgifter om luftvapen i skola

Polis kallades till Stefansskolan i Kristineberg på Kungsholmen i Stockholm på måndagsförmiddagen. En lärare på en intilliggande skola hade sett en elev skjuta en kamrat i benet med ett luftvapen. Men åsikterna går isär om vad som egentligen hände.

– Det de har sett är någon som går på skolan här, som har haft ett vad vi tror är ett luftvapen, troligtvis en soft airgun. De har även sett en annan kille som stått och tagit sig runt benet. Troligtvis har han blivit skjuten av luftpistolen i benet någonstans, det är vad en lärare har sett, säger Rickard Hultman vid Södermalmspolisen.

Den här pojken själv, hävdar att han inte har haft något vapen, utan att han kastade småsten på den andra killen.

– Ja, jag har också hört de uppgifterna, men vi har ju en lärare som har sett att han faktiskt har hållit i vad hon uppfattade som ett vapen.  

Men pojken som fick ett föremål på benet säger att han bara skämtade när han sa till läraren att han hade blivit skjuten. 

– Jag var lite ironisk och trodde att hon skulle förstå det av mina miner. Sedan gick vi till dem och hon frågade varför han hade pistol med sig till skolan. Han svarade att han inte hade någon pistol.  Han visade hur han hade kastat en sten på mig. Samtidigt började hon diskutera med honom och säger till mig att jag väl förstod att hon måste gå vidare med det här.

– Jag sa till henne att jag var ironisk och att jag inte var säker.

Vad tänker du om att de har polisanmält nu? 

– Jag tycker att de gör saker mycket värre än vad de är. Varför skulle jag ljuga, det var ju jag som fick föremålet på mig.