Tolv års fängelse för mord på Klubbacken

Uppdaterad 16:35
En 24-årig man har dömts till tolv års fängelse för mord efter knivbråket i Hägersten i södra Stockholm vid nyår då en man i 20-årsåldern knivskars så svårt att han avled.

Fem andra män döms till varierande straff för olika våldsbrott i samband med knivdådet. Fängelsestraffen för dessa män varierar från två till tio månader.

Jagade varandra med knivar
Upprinnelsen till mordet var ett större bråk tidigt på morgonen på nyårsdagen. Bråket inträffade utanför ett hus på Klubbacken i Hägersten i södra Stockholm och allt utlöstes av att en av nyårsfirarna i huset kräktes i en trappuppgång.

Män från två olika sällskap började bråka om incidenten och kort därefter hotade och jagade männen varandra med bland annat knivar.

Knivskars till döds
En 25-årig man blev så svårt knivskuren vid bråket att han avled av sina skador. En annan man attackerades också svårt men utan att få några livshotande skador.

En 24-åring dömdes på tisdagen till tolv års fängelse för bland annat mord. Fem andra män döms till varierande straff för olika våldsbrott i samband med knivdådet. Fängelsestraffen för dessa män varierar från två till tio månader. En sjätte person genomgår fortfarande en rättspsykiatrisk undersökning.