Lastbil fastnade på övergång i Hemfosa

En lastbil och pendeltåg var nära att kollidera i Hemfosa i Haninge kommun på torsdagsförmiddagen. Pendelstågstrafiken stod helt stilla mellan Västerhaninge och Nynäshamn efter olyckan.

Det var när en lastbil med kran skulle köra över järnvägsövergången i Hemfosa som kranen fastnade i och rev ned en hjälpkraftledning.

Bilen blev stående samtidigt som ett pendeltåg kom åkande. Men, som tur var det blev ingen allvarlig kollision, men pendeltåget touchade bilen och lastbilschauffören chockades av händelsen.

Ingen passagerare ska ha skadats i olyckan.

Lastbilen stod vid lunchtid kvar på övergången och blockerade övrig biltrafik. Också tåget stod kvar, på Hemfosa station, och de inväntade personal som kan laga ledningen. Hur lång tid det kunde ta var oklart vid 12.30-tiden.

Till följd av olyckan stoppades pendeltågstrafiken mellan Västerhaninge och Nynäshamn, och bussar sattes in för att ersätta tågen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".