Sexualbrottslingar erbjuds hjälp

Alla personer som citypolisens familjevåldsgrupp förhör och som är misstänkta för sexualbrott, får ett erbjudande om vård vid sexualmedicinska centret på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

Polisintendent Pontus Oscarsson berättar för Radio Stockholm att han ofta möter personer som misstänks för sexbrott. Han har  funderat på vad polisen egentligen kan göra, när den som förhörs pratar om självmord för att de mår dåligt.

Pontus Oscarsson har därför infört att polisen ska fråga alla som förhörs om de vill ha hjälp vid sexualmedicinska centret i Huddinge.

Ett 40-tal personer behandlas just nu för att kontrollera sin sexualitet för att inte begå brott.

Eva-Maria Laurén, överläkare och specialist på bland annat rättspsykologi,  menar att det här samarbetet kan leda till att fler faktiskt får hjälp.

Hittills har fyra av de sju tillfrågade accepterat att deras uppgifter förmedlas till sexualmedicinska centret. Det som kommer fram där används inte i utredningen, om det inte handlar om nya brott som kan ge minst 2 års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".