Polisen utreder brand i Vårby

Polisen misstänker att en brand i Vårby gård i Huddinge sent på onsdagskvällen var anlagd. Branden inträffade vid 23-tiden på Bäckgårdsvägen 41 och flera lokaler som tillhör resurscentrum blev utbrända, enligt Södertörnspolisen.

Ingen person skadades i branden men eftersom det var risk att den skulle sprida sig till närliggande bostäder rubriceras händelsen som mordbrand. Det finns ingen misstänkt för branden.

Torvald Ivarsson, stationsbefäl vid Södertörnspolisen i Flemingsberg, säger till Radio Stockholm att branden började utanför huset och sedan spred sig in i lokalerna. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Ingen av de boende behövde lämna sina lägenheter under natten, men det är möjligt att flera lägenheter fått rökskador, säger Torvald Ivarsson.

Så sent som för en månad sedan brann det vid ett nytt poliskontor i Vårby gård, även den branden misstänktes vara anlagd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".